Home / blog / Cacao conține fibre pe care bacteriile le consumă pentru a crea lanțuri de acizi grași.

Cacao conține fibre pe care bacteriile le consumă pentru a crea lanțuri de acizi grași.

Cacao conține fibre pe care bacteriile le consumă pentru a crea lanțuri de acizi grași.

Studiul a arătat că 38% dintre persoanele obeze care și-au petrecut în mod constant cei doi ani practicând controlul porțiilor de mâncare și-au pierdut 5% sau mai mult din greutatea corporală în timpul studiului.

În schimb, 33% dintre participanții care nu au practicat în mod constant controlul porțiunilor au câștigat cu 5% sau mai mult din greutatea lor în timpul studiului.

Practicarea celorlalte strategii a crescut, de asemenea, probabilitatea de a pierde în greutate, dar controlul mărimii porțiilor a avut cel mai mare impact.

"Mesajul din studiu este că trebuie să mănânci mai puține calorii și/sau să arzi mai multe calorii dacă vrei să slăbești," spune Logue. "Nu există scurtături. Cu toate acestea, există mai multe moduri de a mânca mai puține calorii și/sau de a arde mai multe calorii. Trucul este să găsești o modalitate de a mânca și de a face mișcare care să funcționeze pentru tine, pe care să o poți menține toată viața."

"Nu te poți baza pe semnalele de supraalimentare și sedentarism pe care mediul le trimite constant," spune Logue. "Nu poți urmări mulțimea, pentru că mulțimea devine mai supraponderală în fiecare an."

WebMD Health News Examinat de Charlotte E. Grayson Mathis, MD la 15 octombrie 2004

Surse

SURSE: Logue, E. Obesity Research, septembrie 2004; vol 12: pp 1499-1508. Comunicat de presă, Summa Health System. © 2004 WebMD, Inc. Toate drepturile rezervate.

După ani de obsedare pentru pierderea în greutate, evitand mai întâi alimentele bogate în grăsimi și apoi cele bogate în carbohidrați, se pare că americanii renunță la dietele formale în favoarea unei alimentații sănătoase și a alimentelor sănătoase.

Un raport recent al firmei de cercetare de piață NPD, bazat pe un sondaj efectuat pe 5.000 de persoane, a constatat că numărul americanilor care țin diete de slăbire a fost la cea mai scăzută rată din ultimele decenii. În februarie 2008, 26% dintre femei și 16% dintre bărbați intervievați au declarat că urmează o dietă de slăbire, în scădere față de 39% dintre femei și 29% dintre bărbați în 1990.

În același timp, un sondaj din 2008 al Asociației Americane de Dietetică, efectuat pe aproape 800 de adulți, a constatat că 79% au spus că nu fac mai mult pentru a-și îmbunătăți dieta, deoarece sunt deja mulțumiți de felul în care mănâncă; 73% au spus că este pentru că nu vor să renunțe la alimentele lor preferate.

Veștile bune? Nu trebuie, spun experții.

"Toate alimentele se pot încadra într-o dietă sănătoasă, atâta timp cât faceți exerciții fizice și practicați moderația," spune Jeannie Gazzaniga Moloo, PhD, RD, un purtător de cuvânt al Asociației Americane de Dietetică.

Alimentația sănătoasă vs

Deci, de ce sunt mai puțini oameni care urmează diete de slăbit? Un motiv, spun unii experți, poate fi că au învățat din greșelile trecute.

Cărțile de dietă, alimentele cu conținut scăzut de calorii, fără grăsimi și fără zahăr abundă, dar nu par să afecteze statisticile obezității. Mulți dintre cei care au dietă au fost atrași din nou și din nou de promisiunile de scădere rapidă în greutate din cele mai recente scheme de dietă, doar pentru a-și recăpăta greutatea pierdută — și apoi unele — de îndată ce au renunțat la dietă.

Adevărul este că, dacă planul tău de slăbire nu este sustenabil pe termen lung, nu merită să îl urmărești, spune Michael Dansinger, medic, medic pentru reality show-ul NBC. TheCel mai mare pierzător.

Un alt motiv, spun alți experți, ar putea fi pur și simplu faptul că cei care fac dietă așteaptă următoarea nebunie dietetică – Dieta Atkins sau Dieta South Beach a momentului.

Nu există o dietă unică, super-populară în acest moment, spune Cindy Moore, MS, RD, director de nutriție pentru Clinica Cleveland. "Chiar și atunci când dieta fierbinte iese în scenă, doar citirea acesteia nu este o garanție că vei pierde în greutate," adaugă ea.

Un alt motiv, spun unii, este că, cu doi din trei americani supraponderali, excesul de greutate devine rapid noul "normal." Când prietenii și familia ta sunt supraponderali, kilogramele în plus pot părea mai puțin importante.

Într-adevăr, un studiu din 2007 în The New England Journal of Medicine a constatat că oamenii tind să urmeze exemplul atunci când prietenii și membrii familiei lor devin supraponderali și, la fel, când slăbesc.

A continuat

Mâncare mai bună, nu mai mult

Tendințe precum "mancare inceata" mișcare, interes pentru alimentele organice și pentru consumul de alimente cultivate mai aproape de casă (fiind a "locavore") schimbă și mai mult impulsul de la alimentele de evitat către alimentele de care să te bucuri.

"Dacă faci cumpărături de la piețele fermierilor, vei cumpăra alimente naturale, nu junk food," spune Moore.

K. Dunn Gifford, președintele Oldways Preservation Trust, un grup de reflecție pentru problemele alimentare, spune că alimentele de înaltă calitate sunt doar mai satisfăcătoare.

"Trebuie să ne reducem tendința spre abundență excesivă și să realizăm că mai puțină mâncare poate fi mai satisfăcătoare atunci când alegeți alimente cu arome și gust intens," spune Gifford.

Poate fi mult mai ușor și mai motivant să te concentrezi pe ceea ce tu poate sa mâncați în loc de ceea ce ar trebui să evitați, spun experții.

Un studiu publicat în The Jurnalul American de Nutriție Clinică în 2007, au raportat că femeile obeze care au evitat alimentele bogate în grăsimi și s-au concentrat să mănânce mai multe fructe și legume au pierdut cu 20% mai multă greutate decât cele care au evitat doar alimentele bogate în grăsimi.

Deci, ce anume ar trebui să adaugi în dieta ta? Alegeți mai multe alimente vegetale și alimente întregi, neprocesate, care sunt bogate în nutrienți și, în mod natural, mai puține în grăsimi, sare și zahăr, spun experții.

Nancy Rodriguez, PhD, RD, cercetător în nutriție la Universitatea din Connecticut, spune că consumul de proteine ​​slabe sau cu conținut scăzut de grăsimi la fiecare masă te va satura și te va face mai puțin probabil să mănânci în exces. De asemenea, alimente precum cerealele integrale, fructele și legumele – bogate în fibre și conținut de apă – au un conținut scăzut de calorii și vă ajută să vă simțiți plini.

"Când umpleți cu fructe bogate în nutrienți, legume, cereale integrale, fasole, lactate cu conținut scăzut de grăsimi și alte proteine ​​slabe, există mai puțin loc pentru alimentele cu calorii goale," spune Rodriguez.

Și cum rămâne cu acele alimente care au gust bun, dar nu sunt tocmai pline de nutrienți (cu excepția poate caloriilor)?

"Este în regulă să te bucuri din când în când de o porție mică din acele alimente," spune președintele Asociației Americane de Dietetică, Martin Yadrick, MA, RD.

Alimentație sănătoasă: încetiniți

Nu numai ceea ce mănânci, ci și cum mănânci, este important atunci când încerci să mănânci sănătos și să slăbești kilogramele în plus, spun experții.

Un pas important spre preluarea controlului asupra dietei tale este să mănânci mai multe mese gătite acasă.

"Când îl prepari, ai control total asupra a ceea ce este în mâncare, îl poți face exact așa cum îți place și mai bine pentru tine decât în ​​restaurante, unde habar nu ai ce este în mâncare," spune Ellie Krieger, RD, gazda Food Network’s Apetit sănătos și autor al Mâncarea de care poftești.

De asemenea, uita de mâncat pe fugă. Vă veți bucura de mâncare mai mult și, în cele din urmă, mâncați mai puțin, dacă mâncați încet și savurați aromele, spune Rodriguez. Bucurați-vă de conversația la masă și acordați timp creierului dvs. să primească semnalul că sunteți confortabil sătul.

"Dacă te așezi și gusti din mâncare, este mai probabil să fii mulțumit cu mai puțin," ea spune.

Caracteristica WebMD Examinat de Louise Chang, MD pe 17 iunie 2010

Surse

SURSE:

Jeannie Gazzaniga-Moloo, dr., RD, consultant nutriție; purtătoare de cuvânt, purtătoare de cuvânt a Asociației Americane de Dietetică.

K. Dunn Gifford, președinte, OldWays Preservation Trust. Ellie Krieger, MS, RD, gazdă, emisiunea The Food Network Apetit sănătos; autor, Mâncarea de care îți poftești. Cindy Moore, MS, RD, director, departament de terapie nutrițională, Clinica Cleveland.

Michael Dansinger, MD, Centrul Medical Tufts New England; medic, emisiune NBC, Cel mai mare ratat.

Xem thêm:  și celelalte ingrediente încă lucrează din greu.

Martin Yadrick, MS, RD, președinte, Asociația Americană de Dietetică.

Nancy Rodriguez, PhD, RD, cercetător în nutriție, Universitatea din Connecticut.

Știri medicale WebMD: "Obezitatea este contagioasă?"Jurnalul American de Nutriție Clinică, iunie 2007, vol. 85, nr. 6, 1465-1477.

Comunicat de presă, NPD Group.

Comunicat de presă, Asociația Americană de Dietetică.

https://www.webmd.com/diet/news/20070725/is-obesity-contagious.

https://www.npd.com/press/releases/press_081013.html

© 2008 WebMD, LLC. Toate drepturile rezervate.

De Serena Gordon Reporter Ziua Sănătății

MARȚI, 16 iulie 2019 (HealthDay News) — Nu este ușor să menții o greutate sănătoasă. Chiar și atunci când reușești să scapi de câteva kilograme, ele revin adesea.

De ce ar părea organismul să încurajeze obezitatea?

Noile cercetări sugerează că răspunsul se află cu mult timp în evoluția umană, cu un mecanism anti-foame care stimulează organismul să stocheze grăsime.

Cheia acestui mecanism este o proteină numită "FURIE," conform oamenilor de știință de la Universitatea din New York (NYU) care lucrează cu șoareci. Ei cred că RAGE a evoluat pentru a împiedica oamenii antici să moară de foame atunci când mâncarea era rară.

Dar astăzi, în vremuri de belșug, există o eroare la lucru: RAGE este produs pentru a combate stresul celular cauzat de supraalimentare.

Proteina pare să confunde acest stres ca fiind asemănător cu foametea și astfel oprește capacitatea organismului de a arde grăsimile. Rezultatul: grăsimea devine ușor de acumulat, dar greu de eliminat.

Totuși, toate acestea au o dovadă bună, a spus echipa NYU, deoarece cercetarea ar putea duce la medicamente anti-obezitate.

"Gândirea noastră este că RAGE poate fi vizată. Când am pus șoareci fără expresie RAGE la o dietă bogată în grăsimi, aceștia au mâncat mâncarea, dar nu au devenit obezi," a explicat autorul studiului, dr. Ann Marie Schmidt, de la Școala de Medicină din NYU.

Și lipsa RAGE părea să fie sigură, cel puțin pentru șoareci. "Când ștergeți total RAGE la șoareci, aceștia au o reproducere normală și nu au probleme cu cogniția," ea a spus.

Cercetătorii speră că, deoarece RAGE pare să fie activ doar în perioadele de stres metabolic, nu în timpul funcțiilor de zi cu zi, eliminarea acestuia nu va crea probleme.

Dar nu vă puneți încă speranțele într-un medicament care șterge RAGE.

Schmidt s-a grăbit să observe că orice astfel de medicament este încă departe, deoarece cercetarea este în prezent la șoareci. Descoperirile din studiile pe animale nu se traduc întotdeauna la oameni.

Totuși, Schmidt a spus că potențialul este incitant.

Pe lângă limitarea capacității organismului de a arde grăsimile, RAGE poate contribui și la inflamarea în întregul corp. Deci, împreună cu îmblânzirea obezității, este posibil ca eliminarea proteinei RAGE să ajute la unele dintre consecințele inflamatorii ale obezității, cum ar fi diabetul, cancerul, întărirea arterelor și boala Alzheimer, potrivit cercetătorilor.

A continuat

Dr. Michael Wood, director medical pentru chirurgie bariatrică (slăbire) la Spitalul Universitar Harper din Centrul Medical Detroit, a declarat că studiul a fost interesant, deși foarte devreme.

Și, Wood a spus, "obezitatea este o problemă foarte complicată și cred că aceste constatări sunt o simplificare excesivă."

Dar Wood a remarcat că este posibil ca proteina RAGE să joace un rol în excesul de greutate. Pur și simplu nu este probabil numai factor în dezvoltarea obezității.

"Nu cred că există un comutator sau vreun singur lucru care poate rezolva această problemă complicată. Nu există un glonț magic pentru obezitate," el a spus.

În acest moment, dacă cineva vrea să slăbească, trebuie să se angajeze să schimbe stilul de viață, a spus Wood. Și, asta este adevărat chiar dacă cineva are o intervenție chirurgicală de slăbire. El a adăugat că cea mai semnificativă schimbare vine din consumul de mai puține calorii. Mișcarea este un obicei sănătos, dar doar o mică componentă a pierderii în greutate.

Studiul a fost publicat online pe 16 iulie în jurnal Rapoarte de celule. Finanțarea a fost oferită de Asociația Americană a Inimii, Serviciul de Sănătate Publică din SUA și Asociația Americană de Diabet.

Știri WebMD de la HealthDay

Surse

SURSE: Ann Marie Schmidt, M.D., profesor, endocrinologie, NYU School of Medicine, New York City; Michael Wood, M.D., director medical, chirurgie bariatrică, Spitalul Universitar Harper din Detroit Medical Center; 16 iulie 2019,Rapoarte de celule, pe net Copyright © 2013-2020 HealthDay. Toate drepturile rezervate.

Ciocolata provine de la Theobroma cacao, denumirea științifică a arborelui de cacao. Un copac mic originar din bazinul Amazonului, arborele de cacao crește în zonele tropicale, mai ales în Africa.

Fructul cărnos al arborelui de cacao conține semințe brune numite cacao. Fermentarea și prăjirea cacaoului este primul pas în fabricarea ciocolatei. Oamenii pasează semințele într-o pastă numită lichior de ciocolată pe care apoi o tratează cu căldură pentru a crea cacao. Cacao este ingredientul cheie în majoritatea produselor de ciocolată.

Cacaoul neprăjit prin presare la rece face cacao crudă, care și-a câștigat reputația de „super-aliment” datorită cantității mari de antioxidanți, minerale și vitamine. Cacaoul crud de la sine are un gust foarte amar, așa că este adesea transformat într-o pulbere care poate fi adăugată la alte alimente.

Beneficii pentru sănătate

Cacaoul crud este plin de antioxidanți numiți flavanoli. Consumul de alimente bogate în flavanoli are o varietate de beneficii pentru sănătate pentru organismul tău, inclusiv următoarele:

Protecția inimii

Multe studii științifice arată că alimentele bogate în flavanoli ar putea ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea modului în care funcționează pereții vaselor de sânge, scăzând riscul bolilor de inimă.

Sănătate digestivă îmbunătățită

Cacao conține fibre pe care bacteriile le consumă pentru a crea lanțuri de acizi grași. Acești acizi grași beneficiază sistemul tău digestiv. Băuturile făcute cu cacao ar putea crește, de asemenea, numărul de bacterii bune din intestin.

Mai putin stres nanovein site oficial

Cercetările arată că consumul de ciocolată neagră poate reduce stresul, ceea ce vă îmbunătățește sănătatea mentală și fizică generală.

Funcție cognitivă îmbunătățită

Un flavanol specific din cacao numit epicatechină poate ajuta la unele părți ale sănătății creierului, inclusiv cogniția, fluxul sanguin și riscul de demență.

Risc mai mic de diabet

Studiile arată că consumul de cacao poate reduce riscul de diabet de tip 2.

A continuat

Nutrienți

Procesul de fabricare a ciocolatei elimină o mulțime de antioxidanți din cacao crudă (aproape 60%). Cu toate acestea, dacă tot preferați să mâncați cacao crudă sub formă de ciocolată, puteți obține totuși mulți dintre nutrienți mâncând ciocolată foarte neagră (60% până la 70% cacao).

Cacaoul crud este o sursă bună de:

Magneziu Fier Calciu Potasiu Fosfor

Nutrienți per porție

O porție de pudră de cacao crudă (2,5  linguri) conține

Calorii: 60 Grăsimi: 1,5 grame Carbohidrați: 8 grame Fibre: 5 grame Proteine: 4 grame

Lucruri la care să fii atent

Consumul de prea multă cacao în timpul sarcinii sau alăptării poate fi dăunător. Pentru câini și pisici, un compus găsit în cacao numit teobromină este foarte toxic.

Cum se prepară cacao

Utilizarea pudrei de cacao crudă este probabil cea mai ușoară modalitate de a adăuga cacao crudă în dieta ta. Iată câteva modalități de a începe să vă bucurați de beneficiile pentru sănătate ale cacaoului:

Combinați avocado, pudra de cacao crudă, uleiul de cocos și mierea într-un blender pentru a crea o mousse cremoasă de ciocolată cu avocado. Adăugați pudră de cacao, unt de arahide natural și sirop de arțar în iaurtul grecesc simplu pentru un deliciu gustos. Combinați pudra de cacao crudă, ouăle, zahărul brun, făina de migdale și untul pentru a face o prăjitură cu fudge de cacao fără făină. Maruntiți nucile într-un robot de bucătărie, apoi adăugați curmale și cacao crudă pentru a crea bile energetice cu trei ingrediente. Adăugați pudră de cacao crudă, pudră de maca, turmeric, scorțișoară, miere și ulei de nucă de cocos în laptele fiert pentru o băutură de ciocolată caldă mai sănătoasă. Amestecați pudra de cacao crudă, apă, unt de migdale, scorțișoară și gheață pentru un smoothie delicios cu banane și cacao. Presărați pudră de cacao peste un castron cu fructe proaspete – ananas, zmeură și banane, toate fac asocieri grozave cu cacao. Coaceți o pâine de ciocolată sănătoasă cu pudră de cacao crudă, făină de speltă, ouă, lapte de cocos, miere crudă și fistic. Referință medicală WebMD Evaluat de Arefa Cassoobhoy, MD, MPH pe 19 august 2020

Surse

SURSE:

British Journal of Clinical Pharmacology: „Efectele neuroprotective ale flavanolului de cacao și influența sa asupra performanței cognitive."

About Editor Admin

Check Also

Medicare плаща ли за мамограми?

Medicare плаща ли за мамограми? Традиционните планове за Medicare и Medicare Advantage покриват мамограми както …