Home / blog / Medicare плаща ли за мамограми?

Medicare плаща ли за мамограми?

Medicare плаща ли за мамограми?

Традиционните планове за Medicare и Medicare Advantage покриват мамограми както за скрининг, така и за диагностични цели. Нивата на покритие обаче могат да варират.

И двете традиционни Medicare, който включва части A и B, и Medicare Advantage скрининг мамограми на 100%. Те също така обхващат диагностични мамограми, но човек може да се наложи да плати всякакви приспадания, монети и плащане, които се прилагат.

Прочетете, за да научите повече за покритието на мамограмата при традиционните планове за Medicare и Medicare. Тази статия също ще разгледа кой може да се нуждае от мамография, наличните видове мамография и какво да очакваме по време на процедурата.

Можем да използваме няколко термина в това парче, които могат да бъдат полезни за разбиране при избора Най -добрият застрахователен план:

 • Приспадане: Това е годишна сума, която човек трябва да харчи от джоба в определен период от време, преди застрахователят да започне да финансира своите лечения.
 • Съзастраховане: Това е процент от разходите за лечение, от който човек ще се нуждае от самофинансиране. За Medicare, част Б, това стига до 20%.
 • Копей: Това е фиксирана сума в долара, която застрахованото лице плаща при получаване на определени лечения. За Medicare това обикновено се прилага за лекарства, отпускани по лекарско предписание.

Medicare покрива ли мамограми?

Традиционната Medicare обхваща скрининг мамограми за жени, но не и за мъже.

Този план обхваща също толкова диагностични мамограми, които лекар счита за необходими, а те са достъпни както за мъже, така и за жени.

Medicare обхваща диагностичните мамограми, ако:

 • Човек има анамнеза за рак на гърдата
 • Те имат признаци и симптоми, които показват заболяване на гърдата
 • Лекарят на човек вярва, че е необходима мамография

Покритие на Medicare Part B

Medicare Част Б осигурява базови мамограми за жени на възраст 35–39 и годишен скрининг Мамограми за жени на възраст 40 и повече години.

Ако посещават доставчик, който приема Medicare, прожекциите ще бъдат безплатни.

Medicare част Б също обхваща диагностичните мамограми и ще покрива повече от една година, ако лекар реши, че е медицински необходим.

Човек обикновено ще трябва да плати с мостра от 20%, както и всяко приспадане, включено в политиката.

Покритие на Medicare Advantage

Ако някой се срещне Изискванията за допустимост на Medicare, Плановете за предимство ще покрият цената на прожекциите. За да получи скрининга безплатно, обаче, човек трябва да използва доставчик на мрежа.

Плановете на Medicare Advantage също обхващат диагностични мамограми, но те не плащат цялата цена. Ако човек посети доставчик в мрежата, планът плаща част от разходите, но ще се прилагат приспадания, пластини и монети. са рентгенови лъчи на гърдата. Жените, които нямат симптоми или признаци на заболяване на гърдата, обикновено претърпяват скринингови мамограми. Целта на рентгеновите лъчи е за ранно откриване на рак.

По -долу са насоките на Американското дружество за борба с рака (ACS) за скрининг на мамограми:

 • Жените на възраст 40–44 години трябва да получават една годишно, ако решат.
 • Женските на възраст 45–54 години трябва да получават една година.
 • Жените на възраст 55 и повече години трябва да получават такава на всеки 2 години.
 • Прожекциите трябва да продължат толкова дълго, колкото жена е в добро здраве и очаква да живее поне още 10 години.

Човек трябва да говори с лекаря си, когато е най -добре да започне да е скринирал мамограми. Лекарят ще основава препоръката си на индивидуалните рискови фактори на човек и фамилната история.

Скрининг срещу диагностични мамограми

Въпреки че има разлика между скрининг и диагностични мамограми, лекар може да използва едни и същи машини и за двете.

Секциите по-долу ще разгледат приликите и разликите в по-подробно.

скрининговите мамограми

екрана обикновено се състоят от извършване на две или повече рентгенови изображения на всяка гърда.

Тези изображения могат да показват тумори, които човек може да не може да почувства. Те могат също така да разкрият малки калциеви отлагания, които понякога могат да показват наличието на рак.

Diagnostic mammograms

Diagnostic mammograms involve taking a higher number of images, with different views of the breast from various angles.

Doctors use diagnostic X-rays to Оценете промените, които може да са били очевидни при скринингова мамография. Те също така използват тези изображения, за да видят тъканта на гърдата, когато е трудно да се получи скринингова мамография, например при човек с имплант на гърда.

Xem thêm:  1xbet App Free Obtain

Видове мамография

Има два основни типа на мамография: екран на филма и цифров.

мамограми на филми или конвенционални рентгенови лъчи записват изображения на големи листове от филми. Цифровите мамограми записват изображения в компютър. Лекар, който забелязва нередност на gelarex състав цифрово изображение, може да го разшири, за да разгледа по -отблизо.

Стандартните цифрови мамограми се наричат ​​2D цифрови мамограми. Нова опция са 3D цифрови мамограми, които правят изображения на тънки филийки на гърдата.

ACS провеждат проучване, сравнявайки резултатите от 2D и 3D цифрови мамограми.

мамограми срещу VS. Самоосъжданията

Лекарите не са склонни да съветват редовни самостоятелни разглеждания на гърдите за откриване на рак, да речем Националният раков институт. Клиничните изпитвания показват, че самостоятелното разглеждане сами по себе си не намаляват смъртността от състоянието.

Вместо това медицинската общност препоръчва мамограми и клинични прегледи за скрининг.

Човек, който извършва самоизследвания, трябва да има предвид няколко фактора, които могат да причинят промени в гърдите. Те включват:

 • Стареене
 • Бременност
 • Месечният менструален цикъл

Типично е за гърдите до Чувствайте се малко бучки, но ако човек открие някакви необичайни промени, може да пожелае да помисли за търсене на медицински съвети.

Какво да очаквате в мамография

Процедурата за мамография е проста , но много хора го намират за неудобно. Някои хора също изпитват някаква болка.

По време на мамография човек ще застане пред рентгенова машина. Технолог ще постави гърдата на индивида върху пластмасова плоча. Друга чиния по -горе ще се притисне върху гърдата, за да я изравнява. Плаките държат гърдата неподвижно, докато технологът поема рентгеновата снимка. След това те ще повторят тези стъпки, за да получат страничен изглед на гърдата.

Центровете за контрол и профилактика на заболяванията (CDC) предоставят следните съвети за преминаване на мамография:

 • В деня, избягвайте носенето на парфюм, дезодорант или прах, всички от които могат да се появят като бели петна на рентгена.
 • Избягвайте да се подлагате на мамография седмицата преди или по време на менструацията, тъй като гърдите могат Бъдете подути през това време.
 • За да не се налага да се събличате от кръста надолу, човек може да пожелае да носи връх с панталони или пола, а не с рокля.
Какво се случва след мамография?

Повечето хора получават доклад за резултатите от мамограмата си в рамките на няколко седмици след процедурата. Човек, който не получи доклада в рамките на 30 дни, може да пожелае да се свърже с техния доставчик на здравни услуги.

Ако докладът на мамограмата покаже нередност, важно е да запомните, че това не показва непременно рак.

Човек с ненормален резултат може да се наложи да се подложи на допълнителни тестове, а лекар може също да ги насочи към специалист по гърди.

Резюме

Традиционният Medicare и Medicare Advantage ще плати за 100% от разходите за скринингова мамография за хора, които отговарят на възрастовите критерии.

За да получите скрининг мамограми безплатно, човек, записан в план за предимство на Medicare, трябва да отговаря на допълнителното изискване за използване на доставчик на мрежа.

И двата плана също обхващат диагностични мамограми, но Приспаданията, плаванията и съзастраховането могат да се прилагат. Покритието включва толкова диагностични мамограми, колкото лекар счита за необходими.

 • Рак на гърдата
 • Здравна застраховка/медицинска застраховка
 • Medicare/Medicaid/Schip

Медицински новини днес има стриктно снабдяване Насоки и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents

About Editor Admin

Check Also

Bolest dutiny: vše, co potřebujete vědět

Bolest dutiny: vše, co potřebujete vědět dutiny, které zubní lékaři někdy nazývají zubní kaz, jsou …